Ny teknik ger grönare förutsättningar och skapar bättre komfort

Nu står vårt nya däckcenter klart – något grönare för miljön, med en bättre och effektivare maskinpark. Och grönare avtryck blir det också från dig – genom underhållna däck och rätt hjulinställning kan du begränsa din bränsleförbrukning. I vår nya anläggning kan vi utföra fler åtgärder än tidigare och därmed kan vi bättre ta tillvara på dina befintliga däck och fälgar. Men vår investering är också en satsning i tid och komfort. I en av branschens nyaste däckanläggningar kan vi göra jobbet snabbare – och mer bekvämt för dig som kund!

Vår toppmoderna utrustning tar däckbalanseringen till en ny nivå

Upplever du vibrationer trots att balansering är utförd enligt konstens alla regler? Nu finns en möjlighet att få problemet avhjälpt. Med vår nya balanseringsmaskin kan vi mäta upp och anpassa fälgens konstruktion utifrån respektive däcks förutsättningar. Genom att matcha dessa för varandra, så kan vi minimera vibrationer och slitage.

Håll koll på hjulinställning och framvagn

Det är lätt hänt att köra ner i en grop eller att köra på en trottoarkant – och då kan fram-vagnens inställning ändras. Det kan i sin tur bidra till att flera delar på bilen påverkas. Det är framförallt däcken som slits när hjulinställningen är fel, men även det mesta i fram-vagnen påverkas – så som spindelleder, stötdämpare, styrleder, bussningar och hjullager. Även köregenskaperna försämras, liksom att bränsleförbrukningen ökar. Så om du misstänker att hjulinställningen inte är korrekt, agera i tid. En framvagnskontroll ger dig svaren och kan bidra till:

  • Ökad livslängd på däcken
  • Bättre däckekonomi
  • Färre verkstadsbesök för att byta ut däck
  • och delar i framvagnen
  • Bättre bränsleekonomi
  • Ökad säkerhet

Vinterförvara dina däck hos oss

Vi erbjuder att vårda och förvara dina hjul i vårt däckhotell pris från 995:- per säsong.