NULL
ID. Familjen_elbilar

ID.-familjen

När du vill köra elbil!

Lär känna Volkswagens elbilar.

Volkswagen Sommar ID4 Hero

ID.4

ID.Buzz

ID.Buzz

Ikonenen i ny skepnad

Elbilar inom Volkswagens ID.-familj

Nu när vi levt med åratal av restriktioner på grund av pandemin är det många som är sugna på att ge sig ut och resa samtidigt. Och det kan trots allt vara enklare än du tror. För det enda du behöver för att resa är ID – med ett nationellt ID-kort reser du inom större delen av Europa, och med en ID ur den elektriska familjen från Volkswagen gör du det helt elektriskt. ID.-familjen av elbilar växer ständigt och numera kan du välja på flera olika elbilar från Volkswagen. Från liten stadsbil i ID.3 till rymlig och fyrhjulsdriven el-SUV i ID.4 GTX och den sjusitsiga elbilen ID.Buzz. Att köra elbil är både roligt, tyst och modernt. En ny körupplevelse du inte vill missa. Vilken är din elbilsfavorit?

 

ID.-familjen

Alla ID.3ID.4ID.5
Alla ID.3ID.4ID.5

ID.-familjens MEB-plattform

Den nyutvecklade modulära matrisen för elbilar (MEB) har tagits fram specifikt för eldrivna fordon. Hjärtat i systemet är ett snabbladdat batterisystem som består av olika antal batterimoduler beroende på önskad räckvidd. Varje sådan batterimodul rymmer 12 stycken litium-jon-battericeller.

Cellerna som används i MEB är formade ungefär som påsar och består i sin tur av flera aktiva lager. Det ena ovanpå det andra och sedan omslutna av en elastisk, yttre film. Det här gör cellerna formmässigt flexibla, och gör att de kan anpassa sig optimalt till olika utrymmen. Den mjuka ytan gör också att de avleder värme på ett bra sätt.

ID. Familjen_elbilar

ID. Buzz

Id_Buzz_cargo

Förbeställ elbilen ID. Buzz

ID. Buzz tar den ikoniska designen och rymligheten från Folkabussen in i den elektrifierade framtiden. ID. Buzz är den nya generationens mobilitet. Det är den första helt elektriska minibussen från Volkswagen: multifunktionell, fullt uppkopplad och nyutvecklad från grunden. En rymlig elbil för både familj och vänner som fungerar lika bra på motorväg som i stan. Upptäck den visionära designen som kombinerar kompakta dimensioner med rymlighet och innovativ teknik. Upplev en helt ny känsla av flexibilitet med en interiör som delvis är gjord av återvunnet material, omfattande anslutningsmöjligheter och många digitala funktioner, till exempel den smarta ljuslisten ID. Light.

Konceptbilen ID.Aero

Volkswagen IDAero Hero

Progressiv, elegant och aerodynamisk design som ger generösa utrymmen invändigt.

Det var nyligen världspremiär av konceptbilen ID. AERO och med detta ger VW en försmak av märkets första helt eldrivna sedanmodell.

Provkör ID.-familjen hos oss!

Välkommen att provköra VW ID.3, ID.4 eller ID.5 hos Volkswagen i Haninge

ID.familjen elbilar med kvalité

Vilken ID är din favorit?

Volkswagens ID.-modeller innebär starten för en helt ny era eldrivna bilar som är intelligenta, innovativa och hållbara. Den första att rulla ut på vägarna var ID.3 som snart fick sällskap av ID.4. Under 2021 anslöt även fyrhjulsdrivna ID.4 GTX och numera syns även ID.5. frekvent ute på våra vägar. Under 2022 lanserades efterlängtade ID.Buzz och vi har fått se bilder på konceptbilen ID.Aero. ID.-familjen går en spännande framtid till mötes. Vilken är din favorit?

 

CO2-neutral med ID.familjen

den största utmaningen i mobilitetens historia?

Volkswagen tar ansvar för sin del av de globala koldioxidutsläppen. Därför är VW starkt engagerade i arbetet med att uppfylla Parisavtalet, med målet att vara ett koldioxidneutralt företag år 2050 inom alla områden – från fordonsflotta och produktion till administration. Därför behöver både Volkswagen och vi återförsäljare ändra på hur vi bedriver våra verksamheter.

ID.familjen leder vägen
ID.3 var den första bilen från Volkswagen som genomgående är tillverkad för att vara koldioxidneutral genom hela värdekedjan och kunna levereras till kunderna utan koldioxidavtryck. Volkswagens strategi är att i första hand helt undvika CO2-utsläpp, och där det inte är möjligt sänka dem. Fabriken i Zwickau är den första produktionsanläggningen för MEB-plattformen och där tillverkas ID.3 helt CO2-neutralt.

El från förnybara energikällor
All elektricitet som Volkswagen köper från tredje part är grön el från förnybara energikällor. Dessutom har fabriken en högeffektiv kraftvärmeanläggning som alstrar elkraft och värme, och som i framtiden kommer att drivas av koldioxidneutral gas. Byggnaderna och utrustningen är hela tiden föremål för olika energioptimeringsprocesser, det kan till exempel handla om användning av frekvensstyrda fläktar och pumpar. Detta tillvägagångssätt gör att behovet av el, vatten och värme minskas. Allt för att ID.familjen ska produceras så klimatsmart det bara går.

Kontakta Volkswagen i Haninge

Olofsson Bil – Volkswagen
Kilowattvägen 15
136 44 Handen