audi_sakerhet
Tillbaka

Säkerhetssystemen som hjälper dig i nya Audi

Audi

Säkerhetssystemen som hjälper dig i nya Audi

18/02/2020
Audi har i sina bilar en imponerande uppvisning i vad som är tekniskt möjligt i en ny bil. Det kommer ständigt nya modeller som ligger i absolut framkant med smarta innovationer som gör körningen säkrare och minskar risken för olyckor. I vissa fall kan du undvika en olycka helt. Här kan du läsa om Audis vanligaste säkerhetssystem för en tryggare bilfärd.

Audis alla säkerhetssystem - vad gör de egentligen?

I Audi A6 finns upp till 39 säkerhets- och assistanssystem. Nedan beskriver vi de allra populäraste. Audis säkerhetssystem ger säkerhet för dig både som bilförare men även dig som cyklist, medtrafikant och bilist.

Audi exit warning

Audi exit warning kan varna för cyklister som kommer i döda vinkeln när du är på väg att öppna dörren efter att ha parkerat bilen. Det görs genom ljussignaler i backspegeln, på ljuslisten i dörren och genom att dörröppningen fördröjs genom den elektroniska dörröppningen i Audi A6.

Night vision assist

Night vision assist gör mörkerkörningen mycket säkrare och kan se 300 meter framåt och upptäcka människor och större djur vid sidan av vägen på avstånd från 10-90 meter. Farorna märks ut med varningsmarkeringar i bilens skärm. Om bilen också har någon form av matrix LED-strålkastare visas tre snabba helljusblixtar.

Audi side assist

Side Assist – systemet som upptäcker bakifrån kommande bilar i den så kallade ”döda vinkeln”. Föraren uppmärksammas genom blinkande lysdioder i backspeglarna.

Audi pre sense

Audi pre sense tar bilens kamera och radar till hjälp för att hålla koll framför och runt om bilen på både bilar, cyklister och fotgängare. Bilen kan varna på många olika sätt om du är på väg att hamna i en olycka och om inte föraren gör något bromsas bilen automatiskt. Om olyckan trots allt är oundviklig sträcks bältena och bilens varningsblinkers sätts på.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.