Tryggt_besök_Olofsson Bil

Däckverkstad

Genom underhållna däck och rätt hjulinställning kan du begränsa din bränsleförbrukning. I våra verkstäder kan vi ta tillvara på dina befintliga däck och fälgar.

Intresseanmälan för nya däckcenter.

Under hösten 2022 öppnar vi upp vårt nya däckcenter. Se till att säkra en plats redan idag.

Håll koll på hjulinställning

dackverkstad

Det är lätt hänt att köra ner i en grop eller att köra på en trottoarkant – och då kan framvagnens inställning ändras. Det kan i sin tur bidra till att flera delar på bilen påverkas. Det är framförallt däcken som slits när hjulinställningen är fel, men även det mesta i fram-vagnen påverkas – så som spindelleder, stötdämpare, styrleder, bussningar och hjullager. Även köregenskaperna försämras, liksom att bränsleförbrukningen ökar. Så om du misstänker att hjulinställningen inte är korrekt, agera i tid. En framvagnskontroll ger dig svaren och kan bidra till:

  • Ökad livslängd på däcken
  • Bättre däckekonomi
  • Färre verkstadsbesök för att byta ut däck
  • Bättre bränsleekonomi
  • Ökad säkerhet

Däckbalansering

Upplever du vibrationer trots att balansering är utförd enligt konstens alla regler? Vi har möjlighet att få problemet avhjälpt. Med vår balanseringsmaskin kan vi mäta upp och anpassa fälgens konstruktion utifrån respektive däcks förutsättningar. Genom att matcha dessa för varandra, så kan vi minimera vibrationer och slitage.

Kontakta oss