Ledning_Olofsson_Bil

Vår resa

Personligare service sedan 1966

Olofsson Bil ett familjeföretag

Olofsson Bil startas

Sedan starten 1966 har Olofsson Bil alltid hållit mottot “Personligare service” främst. Genom att ge det där lilla extra till både sina kunder och anställda har företaget fått alla att trivas och ständigt utvecklats. Idag är Olofsson Bil en av Haninge kommuns största arbetsgivare och en av landets mest framgångsrika återförsäljare inom Volkswagengruppen.

 

Ove Olofsson – en sann affärsman

Ove Olofsson visade redan vid barnsben prov på stor entreprenörsanda. I den ångermanländska byn där han växte upp köpte han strömming av yrkesfiskare och sålde vidare till reapris, så att han konkurrerade med den lokala fiskbilen.

Intresset för bilar och teknik kom i unga år. Ove tog körkort så fort han hade åldern inne och köpte snart sin första bil. Efter 7000 mil sålde han den med god vinst. Det gav mersmak.

Drömmarnas horisont

På det tidiga 60-talet arbetade Ove som teknisk expert på Hydrauliska Industriaktiebolaget (HIAB) i Hudiksvall, men han drömde om att öppna en egen försäljningsagentur. När HIAB öppnade filial i Stockholm blev Ove ansvarig för det nya distriktet. Filialen i Västerhaninge hette HIAB Service i Stockholm AB och Ove var företagets VD.

 

Olofsson Bil Volkswagen Haninge

Volkswagen återförsäljare

Scania var en stor kund. Så Ove inledde förhandlingar för att få starta en egen agentur.. 1966 blev han Scanias återförsäljare i Stockholm. Olofsson Bil föddes samma år och sedan dess har våra kunder kunnat köpa bil i Haninge.

Det var ett slitsamt och dyrt projekt, i provisoriska lokaler och få kunder. Vid starten arbetade ett tiotal personer i anläggningen. Verkstaden låg i hyrda lokaler vid infarten till Nynäshamn.

Bilhallarna byggs ut

Följande år flyttade Olofsson Bil till Runstensvägen i Handen. Haninge Åkeri körde dit ett antal baracker, som var så små att det bara en enda liten Volkswagenbubbla fick plats. 1969 invigde företaget även en helt ny anläggning på Nynäsvägen.

Till en början sålde företaget Audi och Volkswagen sida vid sida, men Ove köpte loss mer mark på Kilowattvägen i Haninge. Där byggdes en separat fullserviceanläggning i sann Audianda, med showroom för hela modellprogrammet, märkesverkstad och med plats både för begagnat och reservdelar. Äntligen kunde Haninge borna köpa en Audi i Haninge.

Det allra första bokslutet omfattade 15 månader och under dessa omsatte företaget 5,8 miljoner kronor. I dag omsätter Olofsson Bil över en miljard.

Maria Maktigaste Kvinnan

Olofsson Bil fortsätter att växa

Maria Olofsson föddes med bilar i blodet och är idag Koncernchef för Olofsson Bil. Familjeföretaget har växt och idag arbetar omkring 170 personer hos oss, vilket innebär att vi är en av Haninge kommuns största arbetsgivare.

Kom förbi på kaffe!

Du vet väl att du alltid är välkommen till våra bilhallar på en kopp kaffe. Vill du kanske till och med jobba hos oss? Kika då gärna in på vår hemsida för lediga tjänster eller sänd in spontanansökan. Hoppas vi ses.

Kontakta oss