Allspace Barnstol
Tillbaka

Höj ditt barns säkerhet med rätt bilbarnstol.

Olofsson Bil

Höj ditt barns säkerhet med rätt bilbarnstol.

16/05/2019
Alla föräldrar vill sina barns bästa, däremot färdas inte alla barn rätt i bilen. Många åker till exempel framåtvända långt tidigare än deras kroppar klarar av. Läs mer om hur just ditt barn bör färdas i din bil.
Babyskydd

Babyskydd

På bilden till vänster ser vi ett så kallat babyskydd, den minsta typen av bilbarnstolar. I denna stol färdas barnet från att det är nyfött tills dess att barnet är

  • 6-9 månader
  • Väger 13 Kg
  • Huvudet på barnet når ryggstödets kant.

Babyskyddet iZi Go Modular i-Size erbjuder högsta säkerhet och komfort för ditt barn. I 2016 års bilstolstest från ADAC fick babyskyddet toppbetyg på säkerhet “Sehr Gut” och klassas som “Best Buy” av brittiska “Which?”

Läs mer!

 

 

Bakåtvänd bilbarnstol

Bakåtvänd bilbarnstol

I denna barnstol ska ditt barn sitta bakåtvänd från att han eller hon växt ur sitt babyskydd. För optimal säkerhet ska barnen sitta här, till och med minst fyra års ålder, helst ännu längre. Ur säkerhetssynpunkt spelar det ingen roll om barnet sitter i fram, eller baksätet, så länge framsätets krockkudde är urkopplad.
Riktlinjer för den bakåtvända bilbarnstolen:

  • Barn mellan 0-5 år.
  • Upp till 18 kg.

Läs mer!

Bältesstol

Bältesstol

När barnet är över 5 år åker han eller hon säkrast i en bältesstol, bälteskudde eller integrerat barnskydd och placeras i bakre eller främre passagerarsätet. Förutsatt att framsätets krockkudde är urkopplad. Bältesstolen hjälper till att anpassa bilens trepunktsbälte så att axelbandet leds över bröstkorgen så nära halsen som möjligt, och ser till att höftbandet inte tränger in i magens mjukdelar.

Läs mer! 

ISO-FIX

ISOfix är ett fästanordningssystem som är framtaget för montering av bilbarnstolar. ISOfix består av två metall fästen som är förankrade i chassit på bilen i mellanrummet mellan rygg och säte.
Då samspelet mellan bil och bilbarnstol nu sker via en mekanisk montering ges bilbarnstolarna möjligheten att bli ett med bilen. Då nyare bilbarnstolar kan utrustas med ISOfix-armar och en ”grip-klo”, som låser sig fast i bilens fästen, får vi en mekanisk fastlåsning av bilbarnstolen. Likaså måste en ISOfix-stol även ha säkerhetsben, vilket även det leder till ökad stabilitet och minimerad risk för rörelsefrihet.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev