Finansiering
Tillbaka

Bilia förvärvar Olofsson Bil

Familjeföretaget säljs
Olofsson Bil

Bilia förvärvar Olofsson Bil

Familjeföretaget säljs
23/02/2024
Bilia har träffat avtal om att förvärva Olofsson Bil samt Olofsson Däckcenter i Stockholm. Verksamheterna bedrivs i fem anläggningar, varav fyra anläggningar i Haninge och en anläggning i Nacka.

Familjeföretaget säljs

Efter noga övervägande har vi beslutat oss för att sälja vårt familjeföretag efter närmare 60 år. Viktigast för oss har varit att hitta en trygg och ekonomiskt stabil ägare som är lika mån om sina medarbetare och sina trogna kunder som vi.

Vi är övertygade om att Bilia kommer utveckla och förvalta verksamheten in i framtiden. Branschen förändras och vi som återförsäljare behöver anpassa våra verksamheter i samma riktning vilket vi är övertygade om att Bilia kommer att klara av på allra bästa sätt.

Maria och Ulf Olofsson

Bilia väntas tillträda 2 april 2024

Bilia väntas tillträda 2 april 2024

Avtalet är villkorat godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträdet förväntas ske den 2 april 2024. Under verksamhetsåret 2023 uppgick verksamheternas omsättning till cirka 1,3 Mdkr, med en rörelsemarginal om 3,2 procent. Antalet anställda var 165 personer vid utgången av 2023. Verksamheternas sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 200 Mkr.

”Jag är mycket glad över att Bilia växer inom Volkswagen-gruppen. Vi fördubblar vår marknadsandel inom Volkswagengruppen i Sverige och ser fram emot att utveckla detta välskötta företag. Förvärvet kompletterar vår existerande affär väl och innebär fem anläggningar i geografiskt bra områden i sydöstra Stockholm, där vi kommer att erbjuda kunderna högkvalitativ service” säger Per Avander, VD Bilia AB.

Jag ser ljust på förvärvet och hoppas att våra kunder och medarbetare gör det samma.
Bolaget kommer fortsatt heta Olofsson Bil och drivas vidare i samma anda, med samma värdegrund och ledning. Det enda som skiljer sig är att vi får nya ägare.
Patrik Ottosson VD

Kontaktuppgifter

Olofsson Bil 

Maria Olofsson, Koncernchef och ägare Olofsson Bil, 08-606 06 16, maria.olofsson@olofssonbil.se
Patrik Ottosson VD Olofsson Bil, 08-606 06 19, patrik.ottosson@olofssonbil.se

Bilia 

Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Om Bilia

Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 170 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, MINI, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Nissan, Jaguar, Range Rover, Defender, Discovery och XPENG samt transportbilar av märkena Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen och Nissan och lastbilar av märket Mercedes-Benz.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev