Samling Audi Hybrid Small
Tillbaka

Nollutsläpp durch Technik.

Audi släpper laddhybrider på löpande band
Audi Elbil

Nollutsläpp durch Technik.

Audi släpper laddhybrider på löpande band
19/09/2019
I snart 40 år har Audi levt efter devisen Vorsprung durch Technik – försprång genom teknik – tre ord som onekligen förpliktigar. Och när bilindustrin nu står inför de utmaningar den gör, så är devisen på många sätt viktigare än någonsin.

Sex ikoniska modeller där batterier ingår

Som ett led i att möta dagens och morgondagens utmaningar lanserar Audi nu sina bilmodeller som laddhybrider. Först ut var Audi Q5 som släpptes innan sommaren och nu följer A8, Q7, A7 Sportback, A6 och A3 med batterier som ger dig över 40 km utsläppsfri räckvidd enligt nya WLTP-cykeln. Alltså tillräckligt för många av vardagens resor och pendlande.

Klassiker blir laddhybrid

Klassiker blir laddhybrid

Audi A6 Sedan TFSIe quattro
Att Audis klassiska storsäljare och tjänstebilsdröm Audi A6 kommer som laddhybrid är en självklarhet. Med upp till 39 säkerhets- och assistanssystem och över 400 anpassningsbara funktioner är det en bil som är både säker och personlig. Och som vanligt ingår körglädje, komfort och utrymme för både familj och vänner utan extra kostnad – samt ett batteri som ger dig över 40 km utsläppsfria resor.

Q5 Quattro

Audi Q5 TFSI e är en laddhybrid med alla de funktioner och finesser som du kräver av en SUV från Audi; den senaste tekniken, sportig körglädje och – givetvis – Audis legendariska quattro fyrhjulsdrift.

Audi e-tron – 100% el

Audi e-tron – 100% el

2019 började Audi e-tron rulla på gatorna i hela vårt avlånga land. Med e-tron får du en elbil som är en riktig SUV med quattro fyrhjulsdrift, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. Den tysta elmotorn och den elektriska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning – och batteriet ger dig en utsläppsfri räckvidd på upp till 411 kilometer.

Audi e-tron kan laddas med 150 kW vid supersnabbladdare och då tar det bara runt 30 minuter att fylla 95 kWh-batteriet till 80%. Något som är skönt när du snabbt vill vidare. För att skynda på utbyggnaden av laddinfrastrukturen är Audi partner till IONITY. År 2020 ska 400 stationer göra det möjligt att köra eldrivet genom stora delar av Europa.

Kommande elbilar från Audi

Kommande elbilar från Audi

Under den närmaste tiden kommer det ännu fler elbilar från Audi som är värda att hålla utkik efter. Redan senare i år är det säljstart för en sportigare version av Audi e-tron i form av syskonet e-tron Sportback. Och under 2020 är det planerad säljstart för ytterligare två nya elbilar. Först ut är en riktig värsting som du känner igen från filmen Avengers Endgame, nämligen Audi e-tron GT från Audi Sport. Efter det kommer en helt ny, smidig SUV att lanseras i form av Audi Q4 e-tron med rejäl räckvidd och progressiv design.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.