Tillbaka

Från praktik till sommarjobb

Min resa från praktik till sommarjobb! Läs mer och få inspiration att våga söka.
Olofsson Bil

Från praktik till sommarjobb

Min resa från praktik till sommarjobb! Läs mer och få inspiration att våga söka.
22/07/2022
Från att ha praktiserat i verkstaden till att idag sommarjobba på marknadsavdelningen på Olofsson Bil. Detta har gett mig så mycket!
Praktiken

Praktiken

Jag har alltid haft ett underliggande intresse för bilar men aldrig riktigt gjort något åt det. När jag sen skulle försöka hitta en praktikplats var min och pappas första tanke att åka till Olofsson Bil då pappa själv jobbar i bilbranschen.

Jag fick en praktikplats i skoda verkstaden och praktiserade där i ungefär 2månader. Jag trivdes så bra och även fast jag knappt hade någon förkunskap kände man sig välkommen. Jag fick lära mig något nytt varje dag.

Sommarjobb

Sommarjobb

Efter min praktik på verkstaden blev jag rekommenderad ett jobb på marknadsavdelningen. Utan att veta mer sökte jag och fick sommarjobb som sälj och marknads-assistent kort därefter. På dagarna chattar jag med kunder, fixar bloggar och hjälper till i bilhallarna. Det har varit så roligt och har lärt mig hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom det lilla vi ser.

Hur har det varit?

På både praktiken och sommarjobbet har jag lärt mig så mycket. Det har också varit positivt att få testa på olika saker för att se vad man själv är intresserad av. Att jag har fått testa på mer än bara en del skulle jag säga är väldigt positivt. Jag har fått lära mig lite om de olika avdelningarna. För mig var det skönt att börja som praktikant för att få en chans att visa upp sig.

 

Är du också intresserad?

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev