Helene_Ripa
Tillbaka

Helene Ripa - jag och min bil

Audi Q2 Quattro
Audi Olofsson Bil

Helene Ripa - jag och min bil

Audi Q2 Quattro
24/08/2021
Min bil – en Audi Q2, är en stor del av mitt liv. Den är min ständiga följeslagare och en förutsättning för att jag ska kunna leva det liv jag gör med både arbete och stora mängder träning. I min satsning i Tokyo i augusti 2021 känns det tryggt att Olofsson Bil finns vid min sida. De har ett personligt bemötande och ställer upp i alla lägen för att min vardag ska fungera.

Fick cancer som 14-åring

Jag blev diagnosticerad med cancer 1986 vilket innebar att jag som 14-åring var tvungen att genomgå en lårbensamputation. Jag avskydde protesen och även om mina kompisar var snälla och förstående, var det en tuff tid för mig. Vändningen kom när en sjukgymnast tog med mig till en simträning för funktionsnedsatta. Till en början var det inte idrotten som lockade mig till träningen, utan gemenskapen med alla andra som var precis som jag.
Träningspassen blev längre och fler och jag gjorde stora framsteg. Jag simmade flera gånger i veckan och fick åka färdtjänst till träningen i Nacka.
Mellan 1987 och 1993 tävlade jag för det svenska landslaget både i SM, EM samt i de stora tävlingarna i Barcelona under 1992.

Min första bil var en Audi

Körkortet som jag tog när jag fyllde 18 år var därför väldigt speciellt och efterlängtat. Det innebar så mycket frihet att kunna ta sig överallt, utan att vara beroende av andra.
I samma veva köpte jag min första bil. Det var en Audi från Olofsson Bil.
Jag växte upp i Tungelsta där jag fortfarande bor. Olofsson Bil har därför alltid legat nära tillhands. Jag minns att jag redan vid mitt första bilköp upplevde att det var lättsamt och trevligt att göra affärer med dem. Säljaren lyssnade på mig, förstod mina behov och vad jag var ute efter.

Nytt fokus krävde ny bil

Efter några år utan idrott fick jag möjlighet att prova på längdskidåkning. Det öppnade en helt ny värld och jag tyckte att det var fantastiskt att kunna ta sig fram på snö. Skidåkningen fungerade så bra att jag började träna på allvar och även tävla. Med träningsläger och tävlingar i norra Sverige insåg jag behovet av en pålitlig, trygg och tålig bil med fyrhjulsdrift.
Efter att bland annat ha vunnit guld i VM 2014  växlade jag om från längdskidor till kanot.

Det som först var tänkt som ett komplement till skidåkningen blev snabbt en seriös satsning och mot alla odds kvalade jag till Rio. Med en ny idrott och ett nytt fokus blev det ännu tydligare att jag även behövde en ny bil.

Därför kör jag en Audi Q2 Quattro

Jag ville ha en pålitlig och säker bil med hög komfort. Med det bemötande jag alltid fått hos Olofsson Bil, kändes det självklart att åka tillbaka dit. När man tävlar i kanot hamnar man inte sällan på otillgängliga platser. Många sjöar ligger mitt ute i skogen vilket betyder att det blir en del off road. Därför kör jag numera en Audi Q2 Quattro och med min egendesignade dekor har den blivit precis så cool, snygg och iögonfallande som jag vill att min bil ska vara.

Min bil är en stor del av mitt liv.

Min bil är en stor del av mitt liv. Den är min ständiga följeslagare och en förutsättning för att jag ska kunna leva det liv jag gör med både arbete och stora mängder träning. Bilen är lika viktig som mitt träningsredskap. Här förvarar jag paddlar och reservdelar och eftersom jag tränar före eller efter jobbet, så har jag alltid kanoten med mig på taket. I min satsning i Tokyo sommaren 2021 känns tryggt att Olofsson Bil finns vid min sida. De har ett personligt bemötande och ställer upp i alla lägen för att min vardag ska fungera.

Texten är ett utdrag ur Olofsson Bils bok En titt i backspegeln utgiven december 2020. Skribent: Katarina Brandt Foto: Fredrik Åberg 

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.