Id_3_laddning
Tillbaka

Volkswagens nya elbilar – ID.

Elbil Volkswagen

Volkswagens nya elbilar – ID.

30/05/2019
ID är benämningen på Volkswagens nya elbilar. Planerat kommer inom kort fyra stycken nya, helt eldrivna modeller till den nya ID.-familjen, där den första bilen idag går att förhandsboka. Reservera din ID.3 här! 
ID.3

ID.3

Den första utav Volkswagens helt eldrivna bilar, baserad på MEB-plattformen är ID.3 Den helt nya elbilen, som har en räckvidd på upp till 600 km på en laddning.

Nya ID.3 kommer att överträffa alla nuvarande begränsningar inom klassen, när det gäller både utrymmet invändigt och mångsidigheten. Lika revolutionerande är förhållandet mellan hjulbasen och bilens längd. Överhängen hos nya ID.3 är mycket korta, detta har gjorts möjligt genom att det inte finns någon förbränningsmotor som stjäl plats fram, varför axlarna kan flyttas längre från varandra.

ID. CROZZ

ID. CROZZ

Ordet Crozz strå för ”crossover” är den nya elektriska SUVen, som även den bygger på MED-plattformen.

Denna bil får med hjälp av sina två elmotorer totalt 306 hästkrafter. Med en räckvidd på mellan 400-600 km och en topphastighet på 180 km/h blir denna bil fyrhjulsdriven! Batteriet kommer snabbt och smidigt kunna laddas till 80% på bara 30 minuter med snabbladdning.

MED-plattformen

Den tidigare nämna plattformen MED, förkorning (Modular Electric Drive Matrix) är byggd särskilt för helektriska bilar. Detta är en helt ny fordonsarkitektur som bland annat kommer att innebära avsevärt bättre utrymme i bilen och bättre möjligheter till snabbladdning. Denna plattform kommer Volkswagens framtida bilar att baseras på!

Alltid online

Med ID-familjen kommer även flertalet helt nya tjänster, tjänster som gör att dessa modeller alltid kommer att vara uppkopplade, med tillgång till massor av information! Detta har lett till att Volkswagen håller på att omvandlas från en renodlad biltillverkare till att också vara mobilitetsleverantör av fordon och tjänster som kännetecknas av en hög grad av digitalisering med ett mål på att 2025 ha självkörande modeller!

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.