ID_3_Elbil_tjanstebil
Tillbaka

Volkswagen ID.3

Den perfekta tjänstebilen?
Elbil Volkswagen

Volkswagen ID.3

Den perfekta tjänstebilen?
27/08/2020
Nu kan helt eldrivna Volkswagen ID.3 beställas hos Volkswagens återförsäljare och leveranser till kunder börjar i september 2020. Med sitt låga förmånsvärde kommer den troligen bli en storfavorit bland förare med tjänstebil.

ID.3 den perfekta tjänstebilen

Med sin rymliga kupé och låga förmånsvärde lär nog Volkswagen ID.3 gå hem hos de med tjänstebil. Trots att bilen är i golfklass så känns den betydligt rymligare. Du som kund kan välja mellan sju förkonfigurerade modeller, alla med noll gram CO2-utsläpp/km. Alla ID.3-modeller kommer att vara berättigade till det maximala statliga bidraget på 60 000 kronor som klimatbonus i Sverige.

Motor: Synkron elmotor placerad bak
Effekt: 204 hk och 310 Nm vridmoment
Växellåda: Steglös automat
Drivning: Bakhjulsdriven
Bl. förbrukning (WLTP): 15,7 16,1 kWh/100 km (Uppmätt 14,8 kWh/100 km)
CO2-utsläpp: 0 g/km
Prestanda: 0-100 km/h på 7,3 sek och toppfart 160 km/h
Batterikapacitet, netto: 58 kWh
Testbilarnas räckvidd (WLTP): upp till 419 km (Plus) / 409 km (Max)

Pris från: 434.900 kr
Miljöbonus: 60.000 kr
Förmånsvärde: från 1.240 kr/mån netto
Årsskatt: 360 kr

ID.3 – skapandet av den första klimatneutrala bilen

ID.3 – skapandet av den första klimatneutrala bilen

För Volkswagen är ID.3 en viktig milstolpe som sätter kursen mot fullständig koldioxidneutralitet. Produktionen i fabriken i Tyskland är koldioxidneutral och bilen överlämnas till kunderna med ett koldioxidneutralt avtryck. Förnybar el används i battericellsproduktionen. Klimatkompensation sker för CO2-utsläpp i leverantörskedjan som ännu inte kan undvikas

Enkelt att ladda elbilen ID.3

Volkswagen rekommenderar användning av förnybar energi för att säkerställa ett lågt koldioxidavtryck för ID.3 i under hela livscykeln. Genom egna undersökningar med de första elbilsförare vet vi att det är vanligast att man laddar bilen hemma, därför har Volkswagen hjälpt våra elbilskunder att skaffa en säker laddbox. Ett brett utbud av laddare för ID.3 och en installationstjänst kan beställas via Elli. Med ID. Charger kan du ladda upp till åtta gånger snabbare än om du skulle använda ett vanligt eluttag. Med en effekt på 11 kW är din ID.3 laddad till 80% på sex timmar.

Den som idag köper en Volkswagen ID.3 får samtidigt ett erbjudande att teckna ett förnybart elavtal med Jämtkraft, där hela tre års fri laddning i hemmet ingår. Alla ID.3-modeller har snabbladdningsfunktion. ID.3-kunder får full åtkomst till offentliga laddningsstationer i Europa, inklusive IONITY-snabbladdningsnät.

Volkswagens produktion av elbilar

Volkswagens produktion av elbilar

Volkswagen strävar efter att bli världsledande inom e-mobilitet under de kommande åren och investerar därför 33 miljarder euro över hela koncernen fram till 2024, varav 11 miljarder euro är öronmärkta för märket Volkswagen. Volkswagen planerar i sin elbilsoffensiv att till 2022 erbjuda elbilar i alla de viktigaste fordonssegmenten. År 2025 räknar Volkswagen med att årligen producera 1,5 miljoner elbilar.

Endast eldrivna bilmodeller tillverkas i fabriken

Efter 116 år har den sista bilen med förbränningsmotor rullat ut från Volkswagens fabrik i tyska Zwickau. Från och med nu kommer endast eldrivna modeller att tillverkas i denna
fabrik där den planerade årliga kapaciteten kommer att öka till 330 000 bilar. Fabriken i Zwickau drivs helt med förnybar energi. Med omställningen av Zwickau-anläggningen ställer Volkswagen för första gången om en stor bilfabrik till att enbart tillverka elbilar. Tack vare olika utbildningsåtgärder är alla 8 000 anställda att vara förberedda för produktion av elbilar och för att hantera högspänningssystem.

Välkommen till Volkswagen Haninge och provkör ID.3

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.