Olofsson Bil Volkswagen Haninge
Tillbaka

Olofsson Bil ett familjeföretag sedan 1966

Olofsson Bil

Olofsson Bil ett familjeföretag sedan 1966

10/07/2019
Sedan starten 1966 har Olofsson Bil alltid hållit mottot ”Personligare service” främst. Genom att ge det där lilla extra till både sina kunder och anställda har företaget fått alla att trivas och ständigt utvecklats. Idag är Olofsson Bil en av Haninge kommuns största arbetsgivare och en av landets mest framgångsrika återförsäljare inom Volkswagengruppen.
Ove Olofsson - en sann affärsman

Ove Olofsson - en sann affärsman

Ove Olofsson visade redan vid barnsben prov på stor entreprenörsanda. I den ångermanländska byn där han växte upp köpte han strömming av yrkesfiskare och sålde vidare till reapris, så att han konkurrerade med den lokala fiskbilen.

Intresse för bilar och teknik.

Ove tog körkort så fort han hade åldern inne och köpte snart sin första bil. Efter 7000 mil sålde han den med god vinst. En affär som gav mersmak.

 

Drömmarnas horisont

På det tidiga 60-talet arbetade Ove som teknisk expert på Hydrauliska Industriaktiebolaget (HIAB) i Hudiksvall. Men han drömde om att kunna öppna en egen försäljningsagentur.

En bra bit på väg mot målet.

När HIAB öppnade filial i Stockholm blev Ove ansvarig för det nya distriktet. Filialen i Västerhaninge hette HIAB Service i Stockholm AB och Ove var företagets VD.

Volkswagen återförsäljare

Scania var en stor kund och Ove odlade goda relationer med dem. Han inledde förhandlingar för att få starta en egen agentur och de gick igenom. 1966 blev han Scanias återförsäljare i Stockholm. Olofsson Bil föddes.

Allt började i en barack

Det var ett slitsamt och dyrt projekt, i provisoriska lokaler och med en liten kundkrets. Vid starten huserade ett tiotal personer i anläggningen på Stadshusplatsen. Verkstaden låg i hyrda lokaler
vid infarten till Nynäshamn.

Följande år flyttade Olofsson Bil till Runstensvägen i Handen.Haninge Åkeri körde dit ett antal baracker, som var så små att det bara en enda liten Volkswagenbubbla fick plats. 1969 invigde företaget även en helt ny anläggning på Nynäsvägen.

Bilhallarna byggs ut

Till en början sålde företaget Audi och Volkswagen sida vid sida, men Ove köpte loss mer mark på Kilowattvägen i Haninge.
Där byggdes en separat fullserviceanläggning i sann Audianda, med showroom för hela modellprogrammet, märkesverkstad och med plats både för begagnat och reservdelar.

Det allra första bokslutet omfattade 15 månader och under dessa omsatte företaget 5,8 miljoner kronor.

 

Olofsson Bil fortsätter att växa

Olofsson Bil fortsätter att växa

Maria Olofsson föddes med bilar i blodet och är idag VD på Olofsson Bil. Familjeföretaget har växt och idag arbetar omkring 170 personer hos oss, vilket innebär att vi är en av Haninge kommuns största arbetsgivare.

Kom förbi på kaffe!

Du vet väl att du alltid är välkommen till våra bilhallar på en kopp kaffe. Vill du kanske till och med jobba hos oss? Kika då gärna in på vår hemsida för lediga tjänster eller sänd in spontanansökan. Hoppas vi ses.

 

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.