Produktionstart_ID3
Tillbaka

Produktionsstart för ID.3

Elbil Volkswagen

Produktionsstart för ID.3

20/11/2019
Nu är serietillverkningen av Volkswagens nya elbil ID.3 igång! För första gången någonsin konverteras en stor bilfabrik om till produktion av helt eldrivna bilar. Den 4 November 2019 rullade de första bilarna ut från produktionslinjen.
Europas största fabrik för tillverkning av elbilar

Europas största fabrik för tillverkning av elbilar

I Zwickau, Tyskland ligger den nya anläggningen, som är en väldigt viktig komponent i den mest omfattande elbilsoffensiven i Volkswagens historia. Volkswagen är de första storskaliga biltillverkare att omstrukturera en hel fabrik från tillverkning av fossildrivna bilar till helt eldrivna.

Miljöfrågan är en viktig faktor. De ID.3 som byggs i denna fabrik kommer inte bara vara utsläppsfria i drift, utan även tillverkningen av bilen kommer att vara koldioxidneutral. Det gör ID.3 till en spjutspets på vägen mot en ren, hållbar mobilitet.

100% el

En konstnär som smärtfritt klarar vardagens alla utmaningar, det är ID.3. Kompakt, smidig och en generöst stor kupé, fullt jämförbar med en bil i mellanklassen.

Tack vare snabbladdningsmöjligheterna har till och med grundversionen en räckvidd på upp till 290 km efter 30 minuters 100 kW-laddning.
ID.3 har tre batteri-kapaciteter att välja mellan:

  • 45 kWh, räckvidd = upp till 330 km
  • 58 kWh, räckvidd = upp till 420 km
  • 77 kWh, räckvidd = upp till 550 k

Produktionsstart av ID.3

ID- familjen växer

ID- familjen växer

På Los Angeles Auto Show, 22 november – 1 december visar Volkswagen upp sin nya konceptbil, ID. SPACE VIZZION.

Utseendemässigt visar ID. SPACE VIZZION tydligt att den tillhör Volkswagens helt eldrivna ID.-familj, men den har samtidigt en helt ny look med sin unika, avantgardistiska karaktär.

En sak hos ID. SPACE VIZZION som sticker ut lite extra, är växelspaksknoppen, som nu är ett minne blott. Växellägena (D, B, R, N, P) aktiveras nu istället via ett intuitivt reglage på rattstången.

Håll dig uppdaterad om Volkswagens satsning på elbilar

Genom att prenumerera på Volkswagens nyhetsbrev om elbilar ID-familjen kommer du vara bland de första att få information om deras satsning på elbilar.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.