Audi_a6_TFSIe
Tillbaka

Provkör en testvinnare - Audi A6 laddhybrid

Audi El-hybrid

Provkör en testvinnare - Audi A6 laddhybrid

23/07/2020
Under året har Audi fortsatt sin omfattande lansering av laddhybrider. Senast ut har vi tjänstebilsfavoriten tillika familjebilen Audi A6. Laddhybriden har fått namnet Audi A6 55 TFSIe quattro® och det skvallrar – i tur och ordning – om en kraftfull bensinmotor, eldrift och fyrhjulsdrift.
Några höjdpunkter

Några höjdpunkter

Elmotorn i Audi A6 55 TFSI e quattro ger dig en räckvidd på upp till 50 km för A6 Avant och 55 km för A6 Sedan enligt den nya, verklighetsanpassade WLTP-körcykeln. I kombination med en tvåliters TFSI-motor på 252 hk levereras en systemeffekt på härliga 367 hk. Standardutrustningen i laddhybriden är ordentligt tilltagen med bland annat S-line exteriörpaket, Audi virtual cockpit, Matrix LED strålkastare, sportchassi, sportstolar, navigationssystem, samt – som sagt- quattro fyrhjulsdrift.

Optimering av eldriften

Audis laddhybrider är designade så att majoriteten av den dagliga körningen skall kunna köras på ren eldrift med lokala nollutsläpp. Beroende på resmål – och dina preferenser – finns tre valbara körlägen: EV för ren eldrift, HYBRID för en effektiv kombination av båda drivlinorna och HOLD som sparar elektrisk energi till ett senare tillfälle. I HYBRID-läget beräknas den optimala fördelningen mellan drivlinorna för maximal körning på ren eldrift. För att lyckas med detta, använder bilens prediktiva effektivitetsassistent sig av information från navigatorn, den aktuella trafiksituationen, förarens körstil samt bilens kamera och radarsensorer.

Fulladdad på 2,5 timme

Fulladdad på 2,5 timme

Via myAudi appen kan bilen laddas och förklimatiseras innan avresan. En högeffektiv värmepump tar hand om överskottsvärmen från elkomponenterna och ger tillskottsvärme till klimatanläggningen för att körningen skall bli så effektiv som möjligt. Med typ-2 mode-3 kabeln kan bilen laddas med en effekt på upp till 7,4 kW vid publika laddstationer och litium-jonbatteriet återladdas på 2,5 timmar. Audi e-tron Charging Service ger dig tillgång till över 140,000 publika laddplatser i 24 europeiska länder via ett enda laddkort.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.