Dackverkstad_haninge
Tillbaka

Dags att köpa nya sommardäck?

Ta del av våra bästa tips.
Tillbehör Verkstad

Dags att köpa nya sommardäck?

Ta del av våra bästa tips.
28/02/2024
Att välja rätt däck är avgörande för både säkerhet och prestanda under sommarförhållanden. Här är några punkter som kan hjälpa dig på vägen när du ska välja sommardäck. Du vet väl att du alltid är välkommen till Olofsson Däckcenter som har ett brett utbud av sommardäck från välrenommerade tillverkare för alla bilmärken.
Dags att byta till sommardäck!

Dags att byta till sommardäck!

Vi rekommenderar att byta till sommardäck mellan slutet av mars och 15 april, allt beror ju lite på aktuellt väglag. Tänk även på att det är förbud mot dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Våra tips när du ska köpa sommardäck


Prioritera viktiga egenskaper

Förutom lågt rullmotstånd är det viktigt att bibehålla andra egenskaper såsom livslängd, grepp och köregenskaper. Att förstå kundens behov och körförhållanden kan hjälpa till att balansera dessa krav.

Kvalitet över pris

Det är viktigt att betona att det billigaste alternativet inte alltid är det mest ekonomiska i det långa loppet. Kvalitetsdäck kan erbjuda längre livslängd och ökad säkerhet, vilket kan spara pengar och potentiellt rädda liv.

Underhåll och säkerhet

Efter skiftet vill vi påminna om att efterdra hjulbultarna ett viktigt säkerhetssteg du antingen gör själv eller svänger förbi oss så fixar vi det. Att upprätthålla korrekt lufttryck, mönsterdjup och hjulinställning är också avgörande för däckens prestanda och säkerhet.

Konsultera experterna!
Vi hjälper dig med att välja rätt däck för dina specifika behov och bilmodell.

Kontakta Däckcenter

Kontakta Däckcenter

Vår placering i Haninge strax söder om Stockholm gör det enkelt att ta sig till oss och få sina däckbehov tillgodosedda medans du väntar inne i värmen.
Hos oss får du hjälp med både köp av nya däck och tjänster som däckskifte – personligare service och gott kaffe kommer på köpet.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev