Sommardack
Tillbaka

Sommardäck

Tillbehör

Sommardäck

26/03/2020
Vi är mitt uppe i den tid då byta till sommardäck börjar bli aktuellt. Därför vill vi erbjuda vår hjälp när det gäller allt från rekommendationer på nya däck, till förvaring.
Lagen om sommardäck

Lagen om sommardäck

 • Mönsterdjup – 1,6 mm
  På sommardäcken är minsta tillåtna mönsterdjup 1,6 mm. Däremot råder vi dig att byta däck redan vid 3 mm mönsterdjup, för att med högsta säkerhet kunna hantera alla sommarens väder. Vid regn blir greppet betydligt sämre med ett mönsterdjup på endast 1,6 mm.
 • Dubbdäcksförbud – 30 April
  Gällande dubbdäcksförbudet så har transportstyrelsen iår beslutat om att skjuta upp förbudet till den 30 April 2020. (Ordinarie förbud är den 15e April) Detta med tanke på rådande situation gällande Covid-19,
Däckskifte och förvaring

Däckskifte och förvaring

Hos Olofsson Bil hjälper vi självklart till att byta dina däck på vår däckverkstad, vi hjälper även till att förvara dina däck i mån av plats. Hör av dig till din närmaste verkstad så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig med däckförvaring.

 • Däckbyte – Från 395 :-
 • Däckhotell – Från 995 :- /säsong
  inkl. skifte, förvaring, intyg om däckens skick och grovtvätt.

Hitta dina nya sommardäck

Hos Olofsson Bil säljer vi mängder av sommarhjul, både med och utan fälg. Vi hjälper dig gärna att hitta en uppsättning nya däck som passar just dig och din körning. Varmt välkommen till oss så berättar vi mer!

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.