Id7_Volkswagen
Tillbaka

Välkommen till familjen ID.7

ID.7 - en lyxig sedanmodell.
Volkswagen

Välkommen till familjen ID.7

ID.7 - en lyxig sedanmodell.
04/01/2023
Scenen är redo för Volkswagen ID.7. Vid elektronikmässan CES i Las Vegas den 5-8 januari, visar Volkswagen upp sin första helt eldrivna sedanmodell baserad på elbilsplattformen MEB. Den har blivit klädd i smart kamouflage som med sin unika teknik och flerskiktslackering skapar ljuseffekter på delar av bilen. Detta är en interaktiv funktion som symboliserar nästa steg i digitaliseringen av ID.-familjens framtida flaggskeppsmodell.
Det här är Volkswagen ID.7

Det här är Volkswagen ID.7

Efter modellerna ID.3, ID.4, ID.5 och ID.6 (erbjuds endast i Kina) och nya ID. Buzz, blir ID.7 den sjätte medlemmen i ID.-familjen och är Volkswagens andra globala elbil efter ID.4. Den eldrivna sedanen planeras att lanseras på de tre primära marknaderna Kina, Europa och Nordamerika. ID.7 för den europeiska marknaden kommer att tillverkas vid Volkswagens fabrik i tyska Emden. Efter ID.4 blir ID.7 den andra MEB-modellen som byggs i Emden.

  • Effektiv eldriven sedan med en räckvidd på upp till cirka 700 km** (WLTP)
  • Speciellt kamouflage för ID.7* skapar smarta ljuseffekter genom elektroluminescens
  • Efter ID.4 är den nya sedanen Volkswagens nästa globala elbil och kommer i framtiden att erbjudas på tre kontinenter
  • Världspremiär för den produktionsklara versionen av ID.7 sker under andra kvartalet 2023

Konceptbilen ID. AERO som först presenterades i Kina sommaren 2022, ger en hint om den nya sedanmodellen med sin aerodynamiska design och en räckvidd på upp till 700 km (WLTP).

ID.7 visas upp i USA

Efter ett sexårigt uppehåll återvänder Volkswagen Group of America till CES – världens största mässa för elektronik – med en mycket speciell bil.

”Med nya ID.7 utökar vi vårt utbud av eldrivna modeller för de övre segmenten. Sedanen kommer att erbjuda teknik och kvalitet i toppklass. ID.7 är en av tio nya eldrivna modeller som vi planerar att lansera till år 2026. Vårt mål? Att leverera passande bilar till våra kunder inom varje enskilt segment.

Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Personbilar.

 

 

ID.7 erbjuder en innovativ klimat- och komfortupplevelse

Med sin senaste modell baserad på MEB har Volkswagen svarat på kundernas feedback och förbättrat användarupplevelsen på relevanta områden. En lång rad innovationer är standard i ID.7:

  • det nya displaykonceptet
  • Head-up-displayen med förstärkt verklighet (AR)
  • en 15-tums (38-centimeters) skärm med nya reglage för luftkonditioneringen integrerade i infotainmentsystemets första nivå
  • belysta touchreglage

Det nya luftkonditioneringskonceptet med intelligenta luftinsläpp erbjuder ett antal funktioner. ID.7 kan till exempel känna av när föraren närmar sig med hjälp av sin nyckel och börjar kyla kupén redan innan föraren sätter sig i bilen under varma sommardagar eller värmer upp kupén kalla dagar. Nydesignade ”Smart Air Vents” styr luftflödet och rör sig dynamiskt för att fördela luften över stora ytor så snabbt som möjligt.

 

MEB möjliggör aerodynamisk design och ett generöst interiörkoncept

När det gäller designen följer ID.7 formspråket för den helt eldrivna ID.-familjen. Till de karakteristiska finesserna för denna sedan hör bland annat den aerodynamiska fronten och det aerodynamiska taket som både bidrar till att sänka energiförbrukningen och öka räckvidden. Taket sluttar bakåt och bidrar på så sätt till ID.7:s mycket goda luftmotståndskoefficient. Räckvidden är upp till cirka 700 km** (WLTP).

Precis som alla andra modeller i ID.-familjen är ID.7 baserad på Volkswagen-koncernens MEB-plattform. Den modulära plattformen ger fördelar som korta överhäng och lång hjulbas (2,97 meter) samt generös interiör. I ID.7 har detta resulterat i en lyxig sedan med en alldeles speciellt rymlig känsla.

 

* Kamouflerad konceptbil i nära serieproduktion – bilen finns inte till försäljning.
** Räckviddsprognos för slutförande av cykler i enlighet med Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) på den rullande testbädden (ej serietillverkad version). WLTP-värden för serietillverkade fordon kan variera beroende på utrustning. I praktiken kommer den faktiska räckvidden att avvika beroende på körstil, hastighet, användning av komfort-/extraförbrukare, utomhustemperatur, antal passagerare/last och topografi.

Text kommer från Volkswagens pressrealese.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.