Lackerings SM Olofsson Bil
Tillbaka

Dags för Yrkes-SM i fordonslackering

Douglas från Olofsson Bil är en av de tävlande
Jobba på Olofsson Bil Verkstad

Dags för Yrkes-SM i fordonslackering

Douglas från Olofsson Bil är en av de tävlande
22/04/2024
Fyra tävlingssugna unga talanger är nu utsedda och får tävla i fordonslackering under Yrkes-SM i Karlstad 23-25 april 2024. Vi är oerhört stolta över att en av dem är vår egen lackerare Douglas!

Om Yrkes- SM

Syftet med Yrkes-SM är att höja kvaliteten på och väcka intresse för gymnasieskolans yrkesutbildningar. Det är ett hundratal av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar, som inom ett 60-tal yrken tävlar i detta stora och innehållsrika tävlings- och uppvisningsarrangemang. Yrkes-SM arrangeras vartannat år av WorldSkills Sweden, och ansvariga över motorbranschens yrkesgrenar är följande parter: TransportföretagenIF Metall och Målarna. Transportföretagen hanterar anmälan och uttagningen genom projekt- och tävlingsledare Thomas Ericsson och assistent Rose-Marie Olsson.

De tävlande:

  • har gått ut fordons- och transportprogrammet
  • jobbar på ett företag med någon av yrkesinriktningarna ovan
  • fyller max 24 år 2024.
Vi hejar på dig Douglas!

Vi hejar på dig Douglas!

Douglas praktiserade hos oss under sin studietid och har nu varit anställd hos oss i nästan två år. Inför tävlingen har han tränat extra på Fredrika Bremer tillsammans med Produkttekniker på lackprodukterna och olika appliceringstekniker

Jag känner att det ska bli spännande och kul att få vara med att tävla och förstås Vinna;)

Känner du en ungdom som vill tävla i Yrkes- SM i framtiden?

Då är ni varmt välkomna på vår Öppen verkstad den 4/5 då vi öppnar upp vår verkstad för er som är nyfikna på att jobba i branschen. Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov de kommande åren. Vi är därför en del av Transportföretagen och MRFs satsning på Öppna verkstäder. En dag då vi öppnar upp vår verkstad och bjuder in ungdomar som är nyfikna på om fordonsprogrammet kan vara något för dem. Men även personer som vill karriärväxla är självklart välkomna.

  • Lördagen den 4/5
  • Öppet hus mellan 11:00- 13:00
  • Albybergsringen 104 i Haninge

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.