Michelle_verkstad
Tillbaka

Att jobba som fordonstekniker

hos Olofsson Bil
Olofsson Bil Verkstad

Att jobba som fordonstekniker

hos Olofsson Bil
25/05/2021
Älskar du bilar och har ett stort teknikintresse? Då är jobbet som fordonstekniker något för dig. Vi på Olofsson bil har flera auktoriserade verkstäder och är i en stark expansionsfas. Därför söker vi alltid efter kunniga och engagerade fordonstekniker.

Att jobba som fordonstekniker på en auktoriserad verkstad

Som auktoriserad verkstad ställs det höga krav på vår utrustning och personal något som ger våra kunder en garanti på att vi är experter på just dennes bil. För att ge dig som fordonstekniker rätt förutsättningar att vara expert på just det bilmärke du jobbar med investerar vi i över 4000 utbildningstimmar/år i vår personal.

Alla fordonstekniker går en grundutbildning och måste sedan även gå en serviceutbildning för att få arbeta med de bilmärken vi är auktoriserade för. På serviceutbildningen går man dels igenom hur en service ska gå till med mycket fokus på själva serviceprotokollet och dess viktiga funktion i kvalitetssäkringen av vårt arbete. Att få en stämpel i serviceprotokollet av en auktoriserad verkstad innebär att bilen får originaldelar som är anpassade för din bil och säkerställer att den fungerar som tänkt.

Utbildningsbakgrund

Utbildningsbakgrund

Ett stort intresse för bilar har nog alla som jobbar på Olofsson Bil. I vår ambition att levererar 5 stjärnig service till våra verkstadskunder har vi som krav att man redan har en fordonsutbildning som grund för att få jobba som fordonstekniker. När man väl är anställd får man även en gedigen utbildningsplan där de första stegen är en stark grundutbildning för att bli specialist på just de bilmärken vi servar.

Praktikplats som fordonstekniker

Vi har ett nära samarbete med Fredrika Bremergymnasiet och tar varje år emot ett tiotal praktikanter.  I år har vi anställt 4 av de 10 som har praktiserat hos oss. Vill du söka praktikplats hos oss? Kontakta på vår HR-chef Maud Jacobsson.

Det bästa med att jobba som fordonstekniker är att inga dagar är likadana. Man gör ofta nya saker och lär sig nytt hela tiden
”Christoffer Petersen fordonstekniker”

Utvecklingsmöjligheter på Olofsson Bil

Utvecklingsmöjligheter på Olofsson Bil

Vi satsar för att bli bäst på miljöbilar i alla led, så ett stort fokus ligger på att utbilda våra anställda på ny teknik. Vi har även öppnat ett batteri-reparationscenter där vi lagar och återvinner skadade batterier.

Hos oss är alla 170 anställda utbildade EIP, (Elektrisk instruerad person) vilket ökar allas trygghet och kunskap om hur man rör sig i en miljö där det finns eldrivna fordon. Utöver detta är många av våra tekniker certifierade HVT (High Voltage Technichan) samt en handfull är även utbildade HVE (High Voltage Expert).

Varför trivs du på Olofsson Bil?

Varför trivs du på Olofsson Bil?

Olofsson Bil är ett seriöst företag och det är skönt att ha ett stabilt arbete att gå till.

Sen lär jag mig något nytt nästan varje dag och alla dagar ser olika ut.
”Michelle Hög Neumann – fordonstekniker”

 

Vill du jobba som fordonstekniker hos oss?

Låter det som att familjeföretaget Olofsson Bil kan vara en arbetsplats för dig? Här jobbar du i en miljö som präglas av stark framåtanda och engagemang – både i mötet med kunden, men också i samspelet med kollegorna.

Vi investerar också målmedvetet för att skapa en frisk och glad arbetsplats. Vårt aktiva arbete med hälsofrågor är ett exempel. Ett annat handlar om att göra inspirerande saker tillsammans, t ex genom en kick-off, föreläsningar etc. Är du intresserad av bilar och människor är det här arbetsplatsen för dig. Tveka inte att söka en en tjänst hos oss.

Kravprofil fordonstekniker

För att arbeta som fordonstekniker hos oss behöver du ha denna profil:

  • Minst 3 årig fordonsteknisk utbildning
  • B- körkort
  • God vana och förmåga att själv söka information och ta till dig skriftliga instruktioner.
  • Du behärskar Svenska och Engelska mycket väl både skriftligt och muntligt, då du kommer att behöva läsa in ny teknik, gå tekniska produktutbildningar, provköra och hjälpa kunder med diagnos samt utföra felsökningar.
  • För att jobba med våra produkter och system så krävs det även att du har god datorvana.

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.