Kopa_laddbox_Wallbox
Tillbaka

Klimatbonusen avskaffas

Sista dagen med klimatbonus blir den 8/11.
El-hybrid Elbil Miljöbil Olofsson Bil

Klimatbonusen avskaffas

Sista dagen med klimatbonus blir den 8/11.
08/11/2022
Kostnaden för att äga och köra en klimatbonusbil börjar bli jämförbar med kostnaden för att äga och köra en bensin- eller dieselbil. Därför avskaffas klimatbonusen. Det innebär att den som köper eller beställer en klimatbonusbil efter den 8 november 2022 inte kommer erhålla klimatbonus.

Klimatbonusen avskaffas

Utdrag från pressmeddelandet:

Den bil som köpts eller beställts senast den 8 november 2022 ska för att få klimatbonus uppfylla de regler som gäller vid den tidpunkt när utbetalning ska ske, det vill säga tidigast sex månader efter att bilen för första gången har ställts på i vägtrafikregistret.

Sedan tidigare gäller att det från och med den 1 januari 2023 endast är bilar som släpper ut högst 30 gram koldioxid per kilometer eller är utrustad med teknik för drift med fordonsgas (naturgas/biogas) som är klimatbonusbilar. Den som köpt eller beställt en sådan bil måste också kunna visa för Transportstyrelsen att köpet eller beställningen gjordes senast den 8 november.

Välkommen att kontakta oss för köp av elbil

Hos oss kan du köpa din nya miljöbil från sex olika bilmärken. Med miljöbil menar vi gas-, hybrid- och elbilar. Vilken bil som passar dig bäst hjälper vi dig gärna med. Välkommen in så berättar vi mer!

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.