Hållbarhet_olofsson_bil
Tillbaka

Olofsson Bil miljöanpassar för framtiden!

Ursäkta röran - vi bygger ut vår infrastruktur!
Olofsson Bil

Olofsson Bil miljöanpassar för framtiden!

Ursäkta röran - vi bygger ut vår infrastruktur!
23/08/2021
Vi bygger ut för framtiden. Just nu grävs det runt omkring våra bilhallar och vi vill passa på att be om ursäkt för byggstöket det skapar. Men det är ett helt nödvändigt steg att ta för att miljöanpassa vår infrastruktur för framtiden.

Vi tar miljöarbetet på allvar

Olofsson Bils miljöpåverkan sker framför allt genom utsläpp till mark, vatten och luft och är därför den miljöaspekt vi har valt att prioritera i hållbarhetsarbetet. Det är viktigt för oss att följa lagstiftningen och att förebygga skada på natur och miljö.

 

Vi har de senaste åren satsat enormt på att säkra upp både vår arbetsmiljö och vårt generella miljöarbete.

Stig Nystedt Miljöansvarig på Olofsson Bil 

 

Solceller på taket

Det pågår även ett kontinuerligt arbete att hålla nere energiförbrukningen, till exempel genom utbyte av belysning och ventilationsanläggningar. Vi ser att det fram över kommer krävas av oss att hålla nere energiförbrukningen eftersom verksamheten blir allt mer elintensiv generellt, med till exempel större andel elbilar och eldrivna verktyg.

Därför har vår senaste anläggning i Albyberg, som öppnade under 2018, bergvärme och vi har nyligen investerat i solceller på taket för att bli så självförsörjande på el som det är möjligt. Idag kan vi stolt ladda våra miljöbilar på egenproducerad el vilket känns riktigt bra.

Batterireparationscenter

Batterireparationscenter

Vi har ett av Stockholms första batterireparationscenter som ligger precis i anslutning till vår Volkswagenanläggning i Haninge. En satsning som vi tror ligger helt i tiden och som redan nu fylls till stor del av framtidens el- och hybridbilar.

Utbyggd infrastruktur runt om våra bilhallar.

Uppgradering av elnät är något som är i full gång kring våra bilhallar. Vi behöver kunna ladda våra miljöbilar och på sikt vill vi även kunna erbjuda våra kunder att ladda sina elbilar här hos oss.

Vägen mot en ren och hållbar mobilitet

Miljöfrågan är en viktig faktor även för Volkswagen group som satsar stort för att anpassa sin produktion till att bli mer hållbar. De elbilar som byggs nu kommer inte bara vara utsläppsfria i drift, utan även tillverkningen av bilarna är koldioxidneutral.

Är du på väg att ta steget att köra mer miljövänligt? Med miljöbil menar vi gas-, hybrid- och elbilar. Vilken bil som passar dig bäst hjälper vi dig gärna med. Välkommen in så berättar vi mer!

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.