AudiA6_Concept
Tillbaka

Audi A6 Avant e-tron concept

Nästa generation Avant
Audi Elbil Miljöbil

Audi A6 Avant e-tron concept

Nästa generation Avant
09/05/2022
Nya Audi A6 Avant e-tron concept visar nästa generation A6. Här ges en försmak på den framtida helt eldrivna nya Audi A6 e-tron. Nya generationen elbil. 

Nästa generation A6 - räckvidd 70 mil

Audi A6 e-tron concept ger en försmak på hur den eldrivna A6-familjen kommer designas, och vad nästkommande generationer elbilar hos Audi kan leverera för räckvidd. Detta blir en av de första kombi-elbilarna, som kommer att ta dig upp till 70 mil på ren el, enligt WLTP-körcykeln.

Höjdpunkter

  • Hästkrafter: 476 hk
  • Räckvidd, över: 70 mil
  • Snabbladdning: 270 kW

 

*Fordonet som visas på bilderna är konceptbilar, och inte tillgänglig för produktion.

Räckvidden hos framtida elbilar

Räckvidden hos framtida elbilar

Så fort man börjar diskussionen om elbilar kommer räckvidd upp som en naturlig kärnfråga. Audi A6 Avant e-tron concept ger oss en hint om vad framtidens elbilar kan ge oss för räckvidd. Räckvidden är baserad på utrustning och produktionsversioner, men Audi A6 Avant e-tron concept kan ha en WLTP-räckvidd på upp till 79 mil. Lägg även till ett 800-voltssystem och en snabbladdningskapacitet på upp till 270 kW.

Eftersom att batteriet sitter långt ned och mellan hjulparen gör det inte bara underverk med bilens köregenskaper – det möjliggör och quattro-fyrhjulsdrift.

Premiär på eCarExpo

Premiär på eCarExpo

Personal och kunder hade under helgen 29 april – 1 maj möjlighet att uppleva Audi A6 Avant e-tron concept live. Charlie var en av dem, på frågan ”Hur kändes nya A6 e-tron?” svarade han:

Grym! Det är en så efterlängtad bil, med den långa räckvidden och i kombiutförande! I dagsläget är många elbilar SUVar, så jag tror det är många som längtar efter den perfekta kombin på el!

Charlie Aldenstam,
Säljare företag – Olofsson Bil

Missa inte en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.